Een Travellerspoint blog

Home again

overcast 28 °C

We zijn weer heelhuids thuis en hebben het warme weer voor jullie meegenomen. De reis van Washington naar New York was lang en saai. Lang leve de Tom Tom. Een raad. Ga nooit op reis zonder wegenkaarten en rij je volledig op de Tom Tom. Ed is er eindelijk achter dat Suzan niet helemaal goed haar werk deed! Goddank, ik sta toch weer op de eerste plaats als kaartleester.
Omdat ze ons vanuit het hotel dwars door Washington downtown stuurde in de spits, niet handig!, hebben we besloten om eerst naar een plaats te rijden buiten Washington en daarna de Tom Tom aan te zetten. Ja ..... zou gewerkt kunnen hebben, maar Suzan was het er schijnbaar niet mee eens. En omdat je met een navigator geen kaart nodig hebt en Ed vertrouwd op zijn Suzan, stonden we binnen een half uur bij Obama voor de deur! Die vandaag, wegens drukke werkzaamheden, geen tijd voor ons had. Bedankt Suzan, 2 uur tijd verloren en verder alleen maar de snelweg gezien! Dames, altijd een kaart meenemen en zelf meekijken waar ze je heenbrengt en vervolgens ingrijpen! Stupid Suzan!
Na, in een rap tempo, 4 staten te zijn doorgecrost (Virginia, Maryland, Delaware en New Jersey) rond 13.00 aangekomen in New York hadden we nog wat tijd over dus nog even naar de kust. Foto's volgen later, ik ben te moe, haha. Nooit geweten dat NY nog zoveel strand heeft. Erg leuk om dit stukje NY ook te zien. Daarna het spannenste deel van de vakantie, naar huis! Het was een stoelendans. Veel mensen op de lijst die ook naar huis wilden! Nemen we de eerste of tweede vlucht? Laatste check, 3 business vrij, geen tourist. Besluiten toch te bijven, omdat ze veel namen omroepen bij de gate van mensen die niet op komen dagen. Uiteindelijk mochten we mee, de bofkonten, weer in Business. Heerlijk gegeten en geslapen dus, haha. Fris en fruitig het vliegtuig vanmorgen uitgestapt. Die 6 uur zijn, met recht, voorbij gevlogen!
Sta ik daar, op Schiphol, met mijn loodzware koffers, durf ik weer niet met die koffers de roltrap af!! En we moesten de trein halen! Ed beneden met de grote koffers, ik boven met de 2, zware, kleine koffers! Hoe moet ik dit oplossen, koffertje boven laten staan en later oppikken geen optie! Heb ik weer. Wat een muts! Dus...... je kijkt lief naar een leuke jongeman (die ook bij ons in het vliegtuig zat) en vraag je gewoon of hij een koffertje kan overnemen, whahaha. Bedankt jongeman! Nu wordt ik echt oud dus, ik weet het.
Inmiddels lig ik uitgeteld op de bank, proberen wakker te blijven. Morgen weer werken. Het was weer een heerlijke vakantie, veel gezien en beleefd. Alle 7 staten die we hebben aangedaan hebben zijn eigen charme, eigen dialect en mentaliteit. Favoriet, ik denk toch Virginia. New York, een aanrader. Druk, maar gezellig! Washington, een mooie stad, veel historie, rustiger qua geluid! Wat heeft het meeste indruk gemaakt? Voor mij denk ik toch St. Paul Church, NY! Met alle herinneringen aan 9/11 en het lege gat achter de kerk. Vooral omdat de beide kerken, rond om het WTC, niet in de val van de gebouwen zijn meegenomen! Weer een reis om nooit te vergeten!

Geplaatst door jobakker 14:38 Gearchiveerd in Verenigde Staten

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint